Biercultuur Het Verenigd Koninkrijk

Engelsen drinken graag bier. Engelsen hebben hun eigen bier met een typisch Engelse biercultuur.  Bier wordt voornamelijk gedronken in de pub.  De pub heeft een belangrijke plaats in de Engelse cultuur. Een pub is meer dan een plaats waar een persoon een drankje kan drinken of een hapje kan eten. De pub is een verzamelplek die de rol van de huiskamer overneemt. Niet voor niets heet het een pub. pub staat voor public house.

Na het werk ontmoeten Engelsen elkaar vaak in de pub waar zij de dag bespreken onder het genot van een drankje. In het Verenigd Koninkrijk wordt voornamelijk lager, bitter en stout bier gedronken. Het gros van de Engelsen drinken bitter bier. Dit donkere bier zonder schuimkraag met een sterk bittere smaak wordt in elke pub geschonken. Een voorbeeld van dit bier is het bekende Ierse Guinness. Het bier wordt geschonken in een pint glas of een half pint glas. Het bestellen van een half pint glas wordt door Engelsen gezien als het tonen van zwakte.

In het Verenigd Koninkrijk wordt alcohol geschonken vanaf 18-jarige leeftijd.

Bierbrouwerijen:

Meantime

De in 2000 opgerichte Meantime brouwerij brouwt al sinds het begin van de eeuw een bijzonder smaakvol bier. De brouwerij is begonnen met als doel een eigenzinnig speciaalbier te creëren en daarnaast om bierdrinkers kennis bij te brengen over het brouwproces van speciaalbier. De brouwerij maakt verschillende soorten speciaalbieren waaronder de bekende IPA met bijzondere smaken. Zo brouwt de Meantime brouwerij ook een speciaalbier met chocolade.

Camden Town Brewery

Het verhaal van Camden Town Brewery is opmerkelijk te noemen. De brouwerij bestaat pas sinds 2010 en heeft sindsdien grote stappen gemaakt. Het is allemaal begonnen met een focuspunt ‘kwaliteit’ en een soort bier ‘pils’. Waar veel brouwerijen zich focussen op speciaalbieren, besloot Camden Town Brewery zich te richten op het meest drinkbare bier en meest gedronken bier. Hier is de brouwerij op geëxcelleerd. Het pils bevat veel hop en heeft al veel prijzen gewonnen voor het beste pils. Hoewel het bedrijf hoofdzakelijk pils maakt is het niet bang om uit de comfortzone te stappen en te experimenteren met andere smaken wat geresulteerd heeft in een lager met aardbeiensmaak.

De brouwerij wordt gezien als het vlaggenschip van de bierbrouwerijen in Londen en is een van de pioniers onder de bierbrouwers uit Het Verenigd Koninkrijk.

Dark Star Brewing Company

De Dark Star Brewing Company is in 1994 opgericht in de kelder van The Evening Star Pub in Brighton. Met middelen die niet veel groter zijn dan een hobbybrouwer begon de pub met het brouwen van speciaalbier. Het bier werd vervolgens door stamklanten getest. In 2001 besloten de eigenaren van de pub zich volledig te focussen op het brouwen van bier en een aantal jaar later moest de brouwerij uitbreiden naar een grotere locatie in Partridge Green ten zuiden van Horsham, West Sussex. De brouwerij brouwt verschillende soorten speciaalbieren

Aspall Cider

Het ciderhuis Aspall is het oudste ciderhuis uit Het Verenigd Koninkrijk en bastaat al sinds 1728. In dat jaar plante Clement Chevallier de eerste appelbomen voor het maken van cider. Sindsdien hebben inmiddels 8 generaties het ciderhuis bewoont en wonen zij nog steeds op dezelfde plek.  De huidige generatie maakt nog steeds onderscheid tussen cider en cyder. Zij zien cider als fabriek gebrouwen cider en cyder als de ambachtelijke vorm die volgens traditionele wijze wordt gebrouwen. Cyder onderscheidt zich ook van cider door het hogere alcoholpercentage voortkomend uit de dubbele fermentatie.

Hammerton Brewery

De Hammerton brouwerij is gelegen in Islington, waar het een kleine collectie aan bieren brouwt met als doel om kwalitatief goed bier terug te brengen naar Hammerton. De brouwerij is in 1868 begonnen met het brouwen van zijn bier waar het in 1950 helaas failliet ging. In 2014 heeft een lid van de Hammertonfamilie besloten om de goede naam te herstellen door de brouwerij weer op te starten. Tegenwoordig maakt de brouwerij gebruik van zowel moderne -als traditionele brouwtechnieken om zo het beste bier te maken. De brouwerij maakt verschillende soorten bier waaronder lagers, IPA’s en witbier.

Fyne Ales

De Fyne Ales brouwerij staat bekend om zijn brede aanbod van moderne Britse bieren, die op een speciale locatie op een integere manier worden gemaakt. De bieren worden volgens de British Cask Ale traditie gebrouwen. Deze methode van brouwen geeft Fyne Ales de mogelijkheid om veel smaken in bier te krijgen zonder dat het een zeer hoog alcoholpercentage krijgt.  De brouwerij maakt veel verschillende soorten bier.

Red Church

De Red Church brouwerij brouwt bier volgens een simpele aanpak. Het bier moet van exceptionele kwaliteit zijn, met respect gebrouwen worden en voorzien zijn van veel smaak. Het bier heeft een rijke karamel smaak met een licht fruitige afdronk. Het licht bittere bier wordt gebrouwen uit hop dat afkomstig is uit Nieuw Zeeland en Amerika. De brouwerij maakt zijn stout bier in Engeland

Brewdog

Brewdog is begonnen met brouwen om bierdrinkers net zo gepassioneerd te maken over specialbier als dat Brewdog is. De brouwerij maakt bier van wereldniveau met als doel bierdrinkers om ver te blazen met smaak. De brouwerij maakt voornamelijk punk IPA’s  zonder toevoeging van chemicaliën, goedkope vervangende ingrediënten of  conserveringsmiddelen.

Brixton Brewery

Dit is een van de nieuwste brouwerijen uit Londen. Het maakt zijn bier in een van de beroemdste en kleurrijke plek in London, namelijk Brixton. De brouwerij maakt kleine hoeveelheden met de hand gebrouwen bier. Door middel van traditionele technieken, smaken en ingrediënten wilt Brixton bierdrinkers prikkelen.  De bieren zijn ongefilterd en niet gepasteuriseerd waardoor smaak en frisheid behouden blijven.

Redemption Brewery

Deze brouwerij maakt award-winnend bier in het noorden van Londen. Redempion brewery maakt sinds 2010 handgebrouwen speciaalbier met veel smaak. Het bier wordt uit de fijnste grondstoffen gebrouwen  waardoor een modern bier vol karakter wordt gecreëerd. Het bier wordt gebrouwen met bronwater uit Lea Valley in noord Londen. Redemption Brewery maakt voornamelijk ale’s maar brouwt ook elk seizoen nieuw bier die dan gelimiteerd verkrijgbaar zijn.