Biercultuur Verenigde Staten

 

Amerikaans bier heeft in het verleden altijd bekend gestaan om smakeloos, commercieel pils. Dit viel niet alleen de Europeanen op, ook Amerikanen namen geen genoegen meer met de matige kwaliteit. Dit heeft geresulteerd in een explosieve toename van het aantal brouwerijen. De laatste jaren hebben deze kleine lokale brouwerijen hard gewerkt om het negatieve beeld van Amerikaans bier te veranderen.  In het verleden probeerde de Amerikaanse brouwerijen nog Belgisch bier te kopiëren. Op dit moment gebeurt het tegenovergestelde en zien we steeds meer typisch Amerikaanse biersoorten zoals IPA, Double Ipa en de American Pale Ale in de Nederlandse supermarkten, slijterijen en horecagelegenheden. Met name bier van de Flying Dog Brewery heeft populariteit gewonnen in Nederland.

Bierbrouwerijen:

Green Flash Brewery

Deze brouwerij is in 2002 opgezet in San Diego door Mike en Lisa Hinkley.  Green Flash heeft met Erik Jensen en zijn team talentvolle bierbrouwers in huis gehaald. Het team heeft al meerdere awardwinnende bieren gebrouwen waaronder de West Coast IPA waarmee het grote bekendheid kreeg. Met regelmaat brengt Green Flash ook limited-edition bieren op de markt om zo haar trouwe bierdrinkers te verrassen. Door een proces van vallen en opstaan tijdens het brouwen van speciaalbier, heeft Green Flash een speciale plek gekregen op de Amerikaanse Biermarkt. Het bier wordt in heel Amerika in barren, restaurants en supermarkten verkocht.

Flying dog brewery

De Flying Dog Brewery bevindt zich in Frederick, Maryland. De brouwerij is in 1990 begonnen als een half café, half brouwerij en was gevestigd in het bekende skigebied Aspen in Colorado. Deze brewpup ging zich al snel focussen op alleen het brouwen van bier waardoor het de eerste brouwerij in Aspen werd in meer dan 100 jaar.  De brouwerij won snel populariteit met hun bier van hoge kwaliteit. De brouwerij werd bekend bij het grote publiek na het winnen van de “The Best Ale in America” award op het Great American Beer Festival in 1990. Het bier wordt gebrouwen met sterke aroma hoppen en wordt veelal gecombineerd met fruitsmaken zoals bijvoorbeeld bloedsinaasappel. Het bier heeft een sterke bitterheid en een zeer droge afdronk.

Shipyard Brewing Co.

Shipyard Brewing Company is een familiebedrijf dat bier brouwt volgens traditionele wijze. Het award winnende bier wordt met de hand gebrouwen door een team van brouwers die de kunst van brouwen van de meesterbrouwer Alan Pugsley hebben geleerd. Het bier wordt in meer dan 20 landen verkocht. De brouwerij maakt gebalanceerd, makkelijk drinkbaar bier met een eigen karakter. Het bier wordt gebrouwen met ingrediënten van de hoogste kwaliteit en onder streng toezicht van het getalenteerd team van brouwers.

Rogue Brewery

De Rogue Brewery werd in 1988 opgericht in Ashland. De brouwerij verkoopt bier in landen verspreidt over de hele wereld. Rogue brouwt speciaalbier uit meerdere verschillende ingredienten zoals jeneverbessen en pretzel. Naast bijzondere bieren maakt de brouwerij ook bekendere biersoorten zoals pilsners en IPA’s. De brouwerij verbouwt een deel van de ingrediënten op hun eigen terrein waardoor de kwaliteit van het bier altijd zeer hoog is.

New Glarus Brewing

De New Glarus Brewing is een kleine brouwerij uit New Glarus, Wisconsin.  De brouwerij wordt gerund door het enthousiaste koppel Daniel en Deb Carey, die hun kwaliteiten in bedrijfsmanagement en professioneel bier brouwern hebben gecombineerd. De filosofie van de brouwerij is gebaseerd op individualiteit, samenwerking en het gebruik van 100% natuurlijke ingrediënten om zo bier van exceptioneel hoge kwaliteit te brouwen. De brouwerij brouwt verschillende soorten bier waaronder ale’s en blond bier.

Bear Republic

Bear Republic is een familiebedrijf, gelegen in het hart van Sonoma County, California. Het verhaal van Bear Republic is vergelijkbaar aan andere brouwerijen van speciaalbier. Het begon met het brouwen van bier als hobby vanuit huis. Deze hobby liep al snel uit de hand en professionaliseerde naar een brouwerij van hoog niveau. Elke medewerker binnen het bedrijf werkt samen met als doel een fris, ongefilterd speciaalbier te brouwen.

Sierranevada

Geïnspireerd door de nabijgelegen Sierra Nevada Mountains, brouwt Sierranevada bier dat net zo kaal, wild en ongerept is als de bergtoppen van de bergen. Het bier wordt door middel van traditionele, gepassioneerde methoden gebrouwen waar innovatie centraal staat. Door grenzen te verleggen zijn er al meerdere speciaalbieren van hoge kwaliteit gemaakt waaronder ale’s en IPA’s.